Toeren door de natuur of even naar de stad? Een e-chopper is er ideaal voor!

e-Choppers

Als je even een ommetje door de natuur kunt maken, dan kun je dit bijvoorbeeld wandelend of fietsend doen. Echter bereik je wandelend niet zo veel mooie natuurlijke plekken als je misschien wilt en is fietsen wellicht te vermoeiend om echt van je tocht te genieten. Gebruikmaken van een e-chopper is dan een ideaal alternatief. Dit comfortabel te besturen vervoermiddel, dat de beste eigenschappen van fietsen en brommers combineert, werkt volledig op elektriciteit. De maximumsnelheid ligt doorgaans op rond de 25 kilometer per uur. Natuurlijk zijn e-Choppers ook zeer geschikt om even mee naar de stad te rijden of om te gebruiken voor je woon-werkverkeer.

e-Choppers

Een greep uit de voordelen van rijden met een e-chopper

Om de volgende redenen zijn e-choppers zeer geschikte vervoermiddelen:

  • Het opladen van je accu gaat snel en kost bijna niets. De accu is vaak uitneembaar, wat je mogelijkheden tot opladen vergroot. Je kunt ‘m soms ook op externe oplaadpunten opladen. 
  • De onderhoudskosten van e-choppers zijn nihil.
  • Het besturen van dit apparaat kost weinig moeite.
  • Met een rijbewijs of een bromfietscertificaat mag je altijd een e-chopper besturen. Je moet verder minimaal zestien jaar oud zijn.
  • E-choppers vormen een gunstige keuze voor het milieu, want je hebt geen benzine of diesel nodig om ze te laten functioneren.
  • Door voorzieningen als een geveerde voorvork, een telefoonhouder en cruise control zijn veel moderne e-choppers extra comfortabel om mee te rijden.