Logistieke oplossingen 

Consumenten zijn impact gaan voelen van een langdurige crisis in de toeleveringsketen die bijna elke hoek van de wereldeconomie treft. Het wordt algemeen aanvaard dat de COVID-19-pandemie – en reacties van regeringen en bedrijven over de hele wereld, zoals thuiswerkopdrachten, schoolsluitingen en afsluitingen – een belangrijke oorzaak was van problemen met de toeleveringsketen. 

Maar dat is niet de enige oorzaak. Zelfs vóór de eerste COVID-19-lockdown waren er tekenen van problemen. Tekorten aan arbeidskrachten, een ontoereikende infrastructuur en een explosief groeiende vraag van de consument zetten de toeleveringsketens over de hele wereld al onder druk. 

Verstoring supply chain 

Lockdowns en COVID-uitbraken veroorzaakten verdere verstoring van de supply chain-processen, wat leidde tot tekorten aan grondstoffen, apparatuurtekorten, fabriekssluitingen, gebrek aan vrachtwagenchauffeurs, havencongestie en de lijst gaat maar door. 

Dit gecompliceerde web van supply chain-problemen, gecombineerd met een steeds grotere vraag naar consumptiegoederen, heeft eindelijk zijn kookpunt bereikt. Consumenten beginnen zelf de impact van de supply chain-crisis te voelen wanneer ze naar de winkel gaan of online gaan om afgewerkte producten te kopen. 

Vrachtvervoer 

Het is geen verrassing dat de wijdverbreide crisis in de toeleveringsketen het vrachtvervoer op fundamentele manieren heeft beïnvloed. Vrijwel elke branche is tot op zekere hoogte afhankelijk van vrachtwagens. Bedrijven en particulieren zijn afhankelijk van leveringen per vrachtwagen en deze afhankelijkheid gaat veel verder dan het dagelijkse consumentisme. 

Ons vermogen om toegang te krijgen tot voedsel, elektronica, bouwbenodigdheden, medicijnen, gezondheidsbenodigdheden, voertuigonderdelen en vele andere essentiële goederen, is afhankelijk van vrachtwagens. 

Het tekort aan de toeleveringsketen in combinatie met de recente plotselinge sterke toename van de vraag van de consument heeft vrachtwagenbedrijven voor een dillema gesteld. Laten we eens kijken naar enkele van de manieren waarop de supply chain-crisis het vrachtvervoer heeft beïnvloed.  

Kosten verminderen 

De sleutel tot het overwinnen van de uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, is om de hele supply chain uit te strekken door onnodige kosten te verminderen, transport te stroomlijnen, vertragingen te minimaliseren en waar mogelijk technologie te gebruiken. 

Hier zijn enkele bewezen strategieën die zullen helpen de logistieke kosten te verlagen om problemen met de toeleveringsketen tot een minimum te beperken: 

Minimaliseer afstanden en reistijden 

Als de meeste van jouw klanten elders wonen, dan verspil je elk jaar kostbare tijd, geld en middelen aan transport. Een veel betere strategie zou zijn om uw opslag en fulfilment uit te besteden aan een bedrijf door warehousing zodat uw producten sneller en goedkoper rechtstreeks naar jouw klanten kunnen worden verzonden. 

Zendingen consolideren 

Met de constante vertragingen en tekorten die supply chains teisteren, kan het consolideren van jouw zendingen je aanzienlijk besparen op logistieke kosten. Als je elke week deelzendingen naar dezelfde locatie verzendt, kun je overwegen deze deelzendingen samen te voegen tot één volledige zending. Dit vermindert het totale aantal ladingen dat je moet betalen en stroomlijnt jouw zendingen, waardoor ze gemakkelijker te plannen en te volgen zijn. 

Logistiek uitbesteden 

Je kunt proberen jouw logistieke kosten in de loop van de tijd te verlagen door de bovenstaande strategieën te implementeren, maar een nog eenvoudigere, efficiëntere aanpak is om jouw logistieke, opslag- en fulfilmentprocessen uit te besteden aan een externe leverancier die zorgt voor transport. Dit is de meest effectieve manier om veel van de problemen in de toeleveringsketen die de economie teisteren te omzeilen. 

Externe logistieke dienstverleners zijn niet alleen gespecialiseerd in logistiek, maar ze hebben ook toegang tot een groter netwerk van magazijnen, fulfilmentcentra en transportpartners. Dat betekent dat ze gestroomlijnde strategieën en uitgebreide services kunnen bieden.