Alles wat je moet weten over een co-packer

Co-packer, soms ook contractverpakker genoemd, verwijst naar een bedrijf dat verantwoordelijk is voor het verpakken en etiketteren van de producten voor klanten. Co-packers in de voedingsmiddelenindustrie worden ook wel co-manufacturers genoemd. ze hebben de rol van het volledige koken, verwerken en mengen van voedselproducten, evenals de verpakking en etikettering. Hun diensten kunnen worden gebruikt voor verschillende soorten producten, zoals levensmiddelen, farmaceutische geneesmiddelen, industriële producten, huishoudelijke producten en andere chemicaliën. Co-manufacturing, het gebruik van een derde partij om een product te verpakken, is een gebruikelijke strategie voor voedingsbedrijven om de activa te verminderen, de tijd om het product op de markt te brengen te versnellen, en de kosten te drukken.

Waarom heb je een co-packer nodig?

Contract verpakkingsdiensten worden over het algemeen uitbesteed aan contract verpakkingsbedrijven. Dit komt door de korte of lange termijn en de middelgrote tot grotere volumes van productverpakkingen. Ze moeten ook de personeelsuren en de vraag naar gespecialiseerde apparatuur in het totale proces integreren. Er zijn verschillende redenen waarom co-packing wordt beschouwd als een manier om je bedrijfsvoering te stroomlijnen. Ten eerste is het een kosteneffectieve manier om een bevredigende prestatie te leveren voor je eindgebruikers. De tweede is technologie. Veel co-packers gebruiken deze om het verpakken soepel en tijdsefficiënt te laten verlopen, iets waar je je voordeel mee kunt doen. Daarom is het zoeken van een partnerschap met een co-packer essentieel, omdat veel bedrijven niet over deze technologie beschikken.  De derde is de piek in de vraag. Wanneer de vraag hoog is, betekent dit dat veel mensen een product willen kopen en dat je extra hulp nodig hebt om een efficiënte service te verlenen. 

Vertrouwen in een co-packer

Co-packers zijn op verschillende manieren verantwoordelijk voor full-service fulfillment. Anderen zijn gespecialiseerd in industrie-specifieke verpakkingen, waaronder voedingsmiddelen, farmaceutica, elektronica en automotive. Bij het starten van een contract verpakkingsbedrijf, moet je ervoor zorgen om een partner te zoeken met de kennis en ervaring om het type verpakking te organiseren dat gerelateerd is aan jouw product. Je moet ook rekening houden met het algemene niveau van de dienstverlening die zij bieden en hun locatie, apparatuur en eventuele certificeringen die zij hebben.

Waarom een bedrijf een co-packer zou moeten gebruiken

In de eerste plaats is contract verpakking een dienstverlenende sector. De verpakker fungeert als ondersteunende organisatie voor je bedrijf. Zij zorgen voor de beste verpakking voor het product van je bedrijf, met inbegrip van de arbeid, de apparatuur, de locatie en de kennis om het product te maken of te assembleren. Contract verpakking heeft voordelen, zoals kostenbesparingen, doeltreffend verpakkingsontwerp, snellere doorlooptijden, efficiëntie en flexibiliteit. Daarnaast hebben ze industriekennis en expertise. Veel bedrijven in de sector van de verpakte goederen voor de consument (CPG) beschikken niet over de middelen om zich met deze taken bezig te houden, zodat zij deze verantwoordelijkheden uitbesteden aan deskundige verpakkers.