Verzekering afsluiten voor het verhuren van je motorboot? Houd hier rekening mee!

Verzekering motorboot

Varen met een motorboot is heerlijk! Heb jij een eigen boot, dan wil je anderen misschien ook de kans geven om daarvan te genieten. Een motorjacht huren is populair, en voor jou is het verhuren van je boot een goede manier om een deel van de kosten van je boot terug te verdienen op het moment dat je er zelf niet in vaart.

Wie een boot gaat verhuren, moet goed nadenken over de verzekering. Het is niet altijd zo dat je bootverzekering automatisch geldt voor de verhuurders. Waar moet je rekening mee houden?

Bestudeer je bootverzekering

Als je je boot verhuurt als particulier, dan houd je er misschien niet direct rekening mee. Maar het is niet gezegd dat de verzekering die je hebt afgesloten voor je motorboot, gewoon door blijft lopen. Net zoals je vaarbewijs niet zomaar over te dragen is, accepteren de meeste verzekeringen ook niet zomaar dekking voor verhuur.

Het is dus goed om na te gaan welke voorwaarden de verzekering stelt aan verhuur. In de meeste gevallen staan deze voorwaarden opgenomen in de polisvoorwaarden en -tarieven. Let goed op dat je aan de voorwaarden voldoet. Anders is je verzekering mogelijk niet geldig!

Hogere premie bij verhuur?

Verhuur van een boot gaat gepaard met wat meer risico. Dat is zo voor jou, maar ook voor de verzekeraar. Daarom stellen de meeste verzekeraars bij boot die wordt verhuurd andere eisen en andere voorwaarden. Zij maken een onderscheid tussen particuliere en zakelijke verzekeringen.

De premie die je betaalt voor de verzekering van de boot hangt samen met veel verschillende factoren. De snelheid, de dekking, het eigen risico, het dekkingsgebied: al deze factoren bepalen het bedrag dat je betaalt. Maar ook verhuur van de boot kan zorgen voor een hogere premie. Hoe veel hoger de premie daarmee wordt, hangt vaak af van de lengte van de verhuurperiode. Het is dus goed om hier goed naar te kijken voordat je besluit een verzekering af te sluiten voor een motorboot die je wilt verhuren.

Het verhuren van je motorboot

Een boot verhuren is leuk en vaak ook nog lucratief. Maar je wilt wel goed verzekerd zijn! Veel verzekeraars stellen voorwaarden aan verhuur en passen daar ook de premie op aan. Het is dus zaak om dat goed uit te zoeken van tevoren. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.