Tips voor een ideale fietsvakantie

Sta jij op het punt om een fietsvakantie te plannen? Lees dan dit artikel. In dit artikel zullen we een aantal tips geven zodat jij heerlijk kunt genieten van jouw fiets vakantie en zodat jij niet achteraf voor verrassingen komt te staan. Na het lezen van dit artikel weet je zeker dat je een heerlijke vakantie zult hebben. 

Stel reële doelen tijdens je vakantie 

Ga je een op fiets vakantie? Dan is het zeker aan te raden om rekening te houden met de afstanden op dagelijkse basis. Natuurlijk kun je je hele dag vol plannen met fietsen, maar dat ga je niet volhouden. Om deze reden is het ook aan te raden om in jouw planning diverse belangrijke zaken op te nemen zoals rust, ontbijten, stoppen voor foto’s en een drankje doen in bijvoorbeeld een interessante stad.  

In het algemeen wordt er gekozen voor een traject van ongeveer 40 kilometer per dag met een gemiddelde snelheid van 17 kilometer per uur. Probeer daarom altijd reële doelen te stellen zodat je naast het fietsen ook kunt genieten van jouw welverdiende vakantie. 

Het type fiets 

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om met een normale fiets op vakantie te gaan, maar als je kinderen hebt is het zeker aan te raden om te kijken naar het huren van bakfietsen. Als je namelijk een bakfiets hebt, kunnen de kinderen lekker in de bak spelen terwijl jij aan het fietsen bent. Kinderen vinden dit echt geweldig waardoor jij de vakantie van je kinderen echt leuk maakt. Let wel op, het wordt voor jezelf wel een stukje zwaarder. 

Heb je geen kinderen en wil je echt focussen op het fietsen? Dan is het wellicht aan te raden om een mountainbike aan te schaffen en om een heftiger parcours te kiezen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan een aantal dagen in het bos om jouw fietsvakantie net wat avontuurlijker te maken.