De fietsmaker is dichterbij dan je denkt

Fietsen doen we zo’n beetje allemaal. En zelfs als je niet vaak fietst, bijna iedereen heeft er wel één in de garage staan. Tuurlijk uitzonderingen daargelaten. Je gebruikt die fiets altijd om ergens naartoe te gaan ongeacht de omstandigheden buiten. Begrijpelijk dat je niet direct stilstaat bij wat voor een consequentie dat heeft voor je fietst. Het weer, de afstand, de wegen waar we op fietsen, de fiets heeft het maar wat zwaar te verduren. 

Maar dat hoeft eigenlijk geen probleem te zijn. Een degelijke fiets moet de belasting aan kunnen, waar wij hem voor gebruiken. Het is alleen wel belangrijk dat je regelmatig je fiets na laat kijken. En daar wil het nog wel eens aan schorten bij de meeste fietsers. Nooit wordt er eens gedacht aan een onderhoudsbeurt. Dat is best zonde, want met een onderhoudsbeurt verleng je de levensduur van je fiets aanzienlijk. Nu snap ik dat je daar eigenlijk helemaal geen zin in hebt. Ik had precies hetzelfde namelijk. 

Je kan tegenwoordig ook de fietsmaker langs laten komen aan huis om de fiets na te laten kijken. Dan hoef je niet helemaal naar de fietsmaker. Scheelt je toch tijd, en wees heel eerlijk eigenlijk heb je daar toch ook helemaal geen zin in. Ik kom vaak bij mijn fietsmaker in Hengelo. Daar heb ik ontdekt hoe belangrijk het is om de fiets geregeld even na te laten kijken. Ik ben erop gewezen dat fietsmaker tegenwoordig ook graag aan de deur langskomt. Verder werd mij verteld dat, als je de fiets regelmatig even laat nakijken, het zo gebeurd is en dat het echt niet veel kost. Zo heb je dus veel meer aan je fiets en kan hij ook nog eens langer mee. Dat scheet uiteindelijk in de portemonnee. Dus doe je fiets en jezelf een plezier en maak een afspraak met je fietsmaker!