Magazijnheftruck en zijlader

De meest bekende types hefvoertuigen zijn de magazijn heftrucks. Het ziet eruit als een golfkar met twee uitsteeksels die aan de voorkant uitsteken. Deze vorkheftruck is het meest geschikt voor het laden of lossen van pallets en het vervoeren van spullen van en naar bestelwagens op een faciliteit met veel voorraad. Dit is de beste optie voor het vervoeren van goederen over korte afstanden. Zijladers die een soort magazijnvorkheftruck zijn, worden vaak gezien in staalreparatiefaciliteiten. Ze worden ook gezien in industriële faciliteiten die grote en omvangrijke objecten verwerken. De chauffeur staat in een zijwaarts compartiment terwijl een zijlader dingen uitlaadt. Heftrucks met zijlader kunnen eenvoudig naast stellingen rijden en lossen zonder te hoeven draaien vanwege hun zijwaartse werking. Ze zijn zeer geschikt voor het manoeuvreren in kleine gangen en het transporteren van lange ladingen zoals hout en pijpen.

Vorkheftruck en verreiker met contragewicht

Een veel voorkomende lift met tanden aan de voorkant en een contragewicht aan de achterkant om het gewicht van de lading te balanceren, is de vorkheftruck met contragewicht. Ze kunnen rechtstreeks naar de lading rijden omdat vorkheftrucks met contragewicht geen uitschuifbare armen hebben. Vorkheftrucks met contragewicht zijn er in verschillende soorten en maten. De versie met drie wielen is perfect voor omstandigheden waarin de machinist moet draaien en in cirkels moet navigeren. Bestuurders kunnen tussen ladingen snel op en van de vorkheftruck met contragewicht springen. De verreiker of een verreiker is een kraan en heftruck met een giek en uitschuifbare arm. Pallets worden van de grond verplaatst met behulp van de twee pinnen die aan de arm zijn gekoppeld.

Zware vorkheftruck

De heavy-duty vorkheftruck of een vorkheftruck met grote capaciteit combineert de functionaliteit van een magazijnvorkheftruck en een verreiker. Het kan aanzienlijk grotere objecten vervoeren die veel hoger van het niveau zijn dan een magazijnvorkheftruck. Het heeft een beperkt toepassingsgebied in vergelijking met de verreiker en magazijnvorkheftruck. Dit soort heftrucks kunnen worden gehuurd of gekocht in de Heftruck discounter, waardoor u waar voor uw geld krijgt.