Wat is een remschijf?

Remschijven Maserati

Wat zijn remschijven Maserati precies? Simpel gezegd is een remschijf niets anders dan een combinatie met de remblok. Dit zorgt ervoor dat de auto vertraagt. Het is een staaf van metaal, dus je zult de schijf vast wel herkennen. Meer weten? Lees dan snel verder.

Wanneer is de remschijf versleten?

Het is belangrijk om te weten wanneer een remschijf versleten is. Een ding waar je het aan kunt zien is de schijfdikte of de verkleuring van de remschijven Maserati. Maar het kan ook zomaar zo zijn dat de remschijf scheeftrekt of trilt als je gaat afremmen. Demonteren is cruciaal om dit te checken.

Remschijven Maserati

Hoe kan ik zelf remschijven vervangen?

Wil je de remschijven zelf vervangen? Dan kan dat. Je kunt de remschijven een kwartslag losmaken. Dit doe je, wanneer de auto op de grond staat. Vervolgens is het de bedoeling da je de auto opkrikt en de wielbouten verwijdert. Ook het wiel haal je eraf. Daarna maak je de remklauw los door de bouten er vervolgens uit te draaien. Gedaan? Dan kunnen de remvoeringen gedemonteerd worden. De laatste stap is dan het monteren van de nieuwe remschijf en dan ben je helemaal good to go. Doe dit alleen als je er verstand van hebt.