Waar let u op bij het kopen van een tweedehands auto?

Wanneer je een tweedehands auto wil kopen kan dat online, via een particulier of via een garage. Een auto kopen van een particulier blijft altijd een risico. Hoewel de verkoper mededelingsplicht heeft en u als kopen onderzoeksplicht, gaat het toch regelmatig fout. Een veiligere manier is om een tweedehands auto te kopen via een bedrijf zoals Bynco.com. Zij controleren de auto’s op gebreken en zorgen dat de auto weer volledig rijklaar is. Bovendien krijgt u wanneer u een gebruikte auto koopt via een bedrijf vaak nog garantie.

Wat kunt u zelf checken?

Via het RDW kunt u gemakkelijk zelf online de kilometerstand checken. Verder kunt u via een gratis kentekencheck meer te weten komen over de waarde van de auto en kijken wanneer de APK keuring verloopt. Wanneer u een betaalde kentekencheck laat uitvoeren krijgt u nog meer gegevens over de auto. Hier krijgt u gegevens over het aantal eigenaren van de auto tot nu toe en ook het schadeverleden van de auto wordt hier toegelicht.

Onafhankelijke aankoopkeuring laten uitvoeren

U kunt, wanneer u een tweedehands auto wil kopen, de verkoper vragen om een aankoopkeuring te laten uitvoeren door een onafhankelijk bedrijf. Hier kunnen eventuele gebreken aan het licht komen die u zelf wellicht niet had kunnen ontdekken. Wanneer de koper een keuring weigert is dit ook een moment om uw alarmbellen te laten afgaan.

Maak altijd een proefrit

Een proefrit maken met een tweedehands auto die u wil kopen mag u niet nalaten. Tijdens de proefrit kunt u diverse zaken zelf uittesten zoals de remmen. Luister ook of er bijgeluiden zijn tijdens het rijden en of de motor goed stationair draait. Ook terwijl de auto stilstaat kunt u zelf enkele zaken checken zoals het motorblok en de aansluitingen van het koelsysteem.