Waar je op moet letten bij de aanschaf van achteruitrijcamera’s

Iedere vrachtwagenchauffeur kent het wel. Rijden in een vrachtwagen zonder achteruitrijcamera. Dit is iets wat ik in mijn vele jaren als vrachtwagenchauffeur bij een groot logistiek bedrijf een aantal keren heb meegemaakt. Vroeger hadden we deze technologie nog niet, hierdoor was het vaak lastig in te schatten wat er om je heen zit als chauffeur. Tegenwoordig zou ik het ook niet meer zonder kunnen.

Helaas was een paar maanden terug de achteruitrijcamera van mijn vrachtwagen kapot. Het duurde ook een tijdje voordat deze gemaakt werd. Ik voelde me echt minder bewust van mijn omgeving, voornamelijk binnen de bebouwde kom. Dit was voor mij de reden om zelf een achteruitrijcamera te kopen en niet te zitten wachten tot mijn werkgever hier eindelijk wat aan zou doen. De kosten betaalt hij natuurlijk zelf wel.

Toen ik bij een leverancier van achteruitrijcamera’s kwam ik erachter dat er nog aardig wat keuzes zijn te maken voordat je er eentje kan aanschaffen. Gelukkig waren er mensen aanwezig die mij hier verder mee konden helpen. Samen hebben we een selectie gemaakt van camera’s die bij de vrachtwagen zouden passen, deze heb ik doorgestuurd naar mijn werkgever en daarna gelijk aangeschaft. Ondertussen rij ik er alweer een tijdje vrolijk mee rond zonder problemen, de kwaliteit is beter en heb meer overzicht op de weg.