Vind hier een garage die bij jou past

Om veilig deel te nemen aan het verkeer, heb je periodieke onderhoudsbeurten nodig voor je auto. Je maakt er vele kilometers mee en dit doe je vaak ook op hoge snelheden. Het is dus belangrijk dat je auto naar behoren werkt. Om er zeker van te zijn dat alles goed gaat, laat je hem dus nakijken door ervaren monteurs. Maar voordat je een afspraak maakt, is het slim om te kijken waar jouw auto terecht kan en ook of jij je goed voelt bij de garage. Heb je bijvoorbeeld een elektrische auto? Dan kan je in ieder geval bij Smits Auto’s terecht. Maar lang niet alle garages hebben monteurs die opgeleid zijn om elektrische auto’s na te kijken. Goed om te weten dus!

APK keuring nodig?

Om je auto te mogen keuren, moet een garage RDW erkend zijn. Als je op het internet aan het zoeken bent naar een autobedrijf in Pijnacker waar je met je auto langs kunt gaan, zal dit ook zeker vermeld staan op de website. Tijdens een APK keuring wordt je auto van top tot teen gecheckt of deze nog aan alle wettelijke eisen voldoet. Dit is natuurlijk belangrijk voor de veiligheid van jezelf en alle andere weggebruikers. Vaak is het zo dat auto’s van alle merken welkom zijn. Voor elektrische auto’s is het dus handig om even van te voren na te gaan of die ook langs kunnen komen. 

Reparaties of storingen?

Buiten de geplande APK keuringen kan er natuurlijk nog van alles misgaan. Als je dus hulp nodig hebt bij bijvoorbeeld schade en er dus reparaties moeten gebeuren, wil je de mogelijkheid hebben om bij je vertrouwde garage langs te gaan. Wanneer de schade te ernstig is om door te rijden en het ook een tijdje gaat duren voordat je auto weer helemaal gerepareerd is, krijg je een auto te leen. Zo kan je toch nog verder met je dagelijkse leven en hoef je geen activiteiten te laten schieten.