Kenmerken van een goede autorijschool

Het uitkiezen van een goede rijschool is niet eenvoudig. Zeker in grote steden zoals Utrecht heb je enorm veel mogelijkheden. Het is dan ook belangrijk dat je slim kiest. Vergelijk de verschillende opties zodat je een rijschool vindt die bij je past. Maar waar moet je nu juist rekening mee houden tijdens je zoektocht?

De slagingspercentages

Zoek je een goede autorijschool Utrecht, kijk dan eerst en vooral naar de slagingspercentages. Een hoog percentage geeft namelijk aan dat veel studenten de eerste keer meteen voor het rijexamen slagen. Nu is het zo dat de verschillende rijscholen heel wat (valse) beloftes over het slagingspercentage maken. Kijk daarom enkel op de website van het CBR, zodat je zeker weet dat je over correcte en officiële informatie beschikt.

Tussentijdse toets

Zoals je waarschijnlijk wel weet, heb je de kans om een tussentijdse toets af te nemen. De tussentijdse toets is een soort proefexamen dat de slagingskans bij het echte examen verhoogt. Je ervaart namelijk al eens hoe het er bij het echte examen aan toe gaat en je weet meteen hoe ver je exact staat. Een goede autorijschool Utrecht hoort deze belangrijke test dan ook in het lessenpakket op te nemen. Kijk ook na of de rijschool je begeleidt tijdens deze toets. Zo kan je instructeur namelijk inspelen op je fouten en je hierna ook beter en gerichter opvolgen.

Goede organisatie

Verder moet een rijschool goed georganiseerd zijn. Je moet een duidelijk overzicht krijgen van het lessenpakket. Veel autorijscholen werken daarom met leskaarten. Op de leskaarten wordt alle belangrijke leerstof vermeld en kunnen instructeurs notities voor de leerlingen achterlaten. Zo weten de studenten waar ze aan moeten werken en kunnen ze zich hier extra op focussen. Tenslotte moeten de rijschool duidelijk vermelden wat er gebeurt als er een les of een instructeur uitvalt. Het is namelijk erg belangrijk ononderbroken met de lessen bezig te zijn om van de eerste keer een goed eindresultaat te behalen!