Je auto verkopen? Gewoon doen!

auto verkopen particulier

Reizen met de auto naar je werk, naar sport of voor de vakantie, is erg slecht voor het milieu. Voor je auto zijn namelijk fossiele brandstoffen nodig om hem te laten rijden. Met het winnen van deze stoffen wordt de aarde uitgeput. Bovendien stoot je tijdens het rijden broeikasgassen uit, wat zorgt voor het versterkte broeikaseffect. Denk je erover om je auto verkopen, dan kan je dat beter eerder dan later doen. Zo draag jij bij een duurzamere planeet en heb je een kleinere ecologische voetafdruk. Het klinkt als een grote stap om je auto weg te doen, maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven.

Openbaar vervoer als vervanging voor de auto

Als de verkoop auto erop zit, moet je andere manieren zien te vinden om op je bestemming te komen. Een goede optie als je verder moet reizen door het land, is door gebruik te maken van het OV, oftewel het openbaar vervoer. Dit bestaat uit onder andere de bus, metro, tram en trein. Het openbaar vervoer is in Nederland niet overal goed bereikbaar en goed geregeld, maar in de randstad kom je er behoorlijk ver mee. Als je het OV gebruikt, zit je met meerdere mensen in hetzelfde voertuig, waardoor de uitstoot van broeikasgassen per persoon een stuk minder is, dan wanneer al deze mensen de auto zouden pakken.

Doe korte afstanden met de fiets of elektrische scooter

Moet je naar bestemmingen die niet zo ver zijn, pak dan wat vaker de fiets. Veel mensen die een auto hebben, pakken voor het gemak de auto, terwijl die afstand dan ook goed met de fiets te doen is. Natuurlijk is het in Nederland regelmatig slecht weer vanwege harde wind of regen. Fietsen is dan niet altijd leuk. Om daarom je reistijd te verkorten kan je ook een elektrische fiets aanschaffen of zelfs een elektrische scooter. Het is dan wel het meest duurzaam om deze ook op te laden met groene stroom. Dit wordt opgewekt via hernieuwbare energiebronnen, die de aarde niet uitputten.