Hulp bij het vinden van de juiste verzekering voor jouw scooter.

Als Nederlanders houden wij er van om met een onbezorgd gevoel de weg op te gaan. Door het afsluiten van de juiste, en in sommige gevallen verplichte, verzekeringen zorg je er voor dat je in ieder geval geen stress hoeft te ervaren wanneer je, al dan niet door je eigen doen, schade maakt aan je eigen bezit of dat van een ander. 

Zo is iedereen die in Nederland met een scooter de openbare weg op gaat verplicht om minimaal een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) af te sluiten. Hiermee is de schade die je in het geval van een ongeluk aan een ander toebrengt gedekt. Daarnaast kan je de schade die aan je eigen scooter ontstaat kan je met een aanvullende scooterverzekering afdekken. Hoe je dit het beste aan kan pakken lees je hieronder. 

Vergelijken en overstappen kan lonen.

Door verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken kan je er voor zorgen dat je de goedkoopste scooterverzekering afsluit. Hiervoor zijn meerdere websites te vinden welke met gebruik van een tool kunnen uitrekenen hoe hoog jouw maandelijkse kosten zullen zijn. Om dit uit te kunnen rekenen voer je je type scooter, de gewenste soort verzekering en het aantal schadevrije jaren in en dan komt de website met een advies op maat. Hierdoor kan jij mogelijk veel geld besparen op je maandelijkse premie. Dit kan bijvoorbeeld ook door over te stappen naar een andere maatschappij in het geval dat je al een verzekering hebt afgesloten.