Hoe lang blijf je positief blazen?

Hoe lang blijf je positief blazen?

cropped view of driver blowing into breathalyzer, and policeman standing near car on blurred background,stock image

Hoe lang blijf je positief blazen?

We hebben allemaal weleens een avond gehad waarbij “één drankje doen” eindigde in het leegdrinken van de complete slijterij. De volgende dag voelt het alsof iemand met een baksteen op jouw hoofd heeft geslagen, maar wat was het gezellig! Als je zoveel gedronken hebt, mag je natuurlijk niet zelf terugrijden. Dat weet iedereen. Maar hoe zit dat de volgende ochtend? Is de alcohol dan wel uit het bloed? Of blaas je dan nog positief? In dit blog geven we antwoord op de vraag: hoe lang blijf je positief blazen?

Zolang blijft alcohol in ons bloed

Stel je houdt je toch aan dat ene drankje. Als je één standaardglas alcohol drinkt, blijft de alcohol ongeveer 1,5 uur in jouw bloed. Ieder standaardglas dat je daarna nog drinkt, is 1,5 uur extra. Dus als je 10 standaardglazen alcohol drinkt, dan blijft de alcohol 15 uur lang in jouw bloed. Dat betekent dat als je ’s avonds om 11 uur stopt, je de volgende dag pas na 2 uur ’s middags weer mag rijden. Als je daarvoor gaat rijden, blaas je dus nog positief. En ben je dus strafbaar. Om te controleren of je weer mag rijden, kun je een blaastest kopen. Test voordat je in de auto stapt of je nog positief blaast. Niet? Dan kun je met een gerust hart de weg op!

Hoe kan ik de afbraak van alcohol versnellen?

Nu vraag jij je wellicht af of er een manier is om de afbraak van alcohol te versnellen. We moeten je helaas teleurstellen, want dit is niet mogelijk. Ook de fabels dat slapen, douchen en water, cola of koffie helpen bij het sneller afbreken van alcohol kloppen niet. Je mag dus echt niet de volgende dag rijden als je de avond daarvoor stevig hebt gedronken. Neem daarom het zekere voor het onzekere en drink gewoon helemaal niet als je moet rijden. De voordelen van het hebben van een autoverzekering, daarover lees je in dit blog meer.