Het kenteken overschrijven?

kenteken overschrijven

Wie een auto heeft gekocht zal ervoor moeten zorgen dat het voertuig op naam gezet moet worden. Pas dan ben jij de rechtmatige eigenaar van jouw nieuwe bolide. Koop jij een voertuig bij een garage? Dan zal de overschrijving worden verricht door de garage. Een koop sluiten bij een particuliere verkoop? Regel dan zelf het kenteken overschrijven. Dit kan je eenvoudig doen bij een kentekenloket of een ander bedrijf. Neem hiervoor gerust een kijkje op het internet waar je dit kunt realiseren. In iedere woonplaats vind je diverse locaties waar dit geregeld kan worden.

kenteken overschrijven

Wat heb je hiervoor nodig?

Je wilt een kenteken overschrijven op jouw eigen naam? Dan zal het kentekenbewijs compleet moeten zijn. Dit houdt in dat zowel deel 1 en deel 2 van het bewijs compleet moet zijn. Alleen dan is het mogelijk om de overschrijving te laten doorgaan. Uiteraard niet vergeten om je eigen legitimatie en rijbewijs mee te nemen. Je zal je immers moeten legitimeren wanneer je een overschrijving uit laat voeren.

De kosten voor een overschrijving is landelijk vastgesteld op 10.75 per keer. Wanneer dit is gelukt zal je niet direct het complete kentekenbewijs ontvangen. Het eerste deel krijg je direct mee en het tweede deel zal naar het woonadres gestuurd worden waar jij ingeschreven staat. Zorg er dus voor dat de gegevens kloppen alvorens het overschrijven definitief wordt uitgevoerd.