Een scooter kopen doe je zo

Wil jij een scooter kopen, dan zal je misschien wel gezien hebben dat er veel verschillende mogelijkheden zijn. Deze worden bepaald door je budget, door hoeveel je hem wilt gaan gebruiken en door je eigen smaak. Je kunt de volgende tips gebruiken om ervoor de zorgen dat je de juiste scooter kiest voor jouw omstandigheden. Als je goed bent ingelicht, koop je vervolgens je scooter het gemakkelijkste online.

Nieuw, tweedehands of lease

De prijs voor een nieuwe scooter begint bij €700 en kan oplopen tot meer dan €3000. Dit is natuurlijk geen klein bedrag. Als je van plan bent je scooter veel te gaan gebruiken, dan is het wel verstandig om wat meer geld te investeren en voor betere kwaliteit te gaan. Er zijn ook zeer goede tweedehands scooters te koop en dit is handig als je budget wat kleiner is. Maak dan wel altijd een proefritje om te kijken of alles goed werkt. Eventueel kun je ook een scooter leasen. Hiervoor betaal je zo’n €15 per maand. Je krijgt dan een nieuwe scooter, maar deze wordt nooit echt van jou. 

De stijl

Door een scooter uit te kiezen in een model dat je mooi vindt kun je je scooter laten aansluiten bij je persoonlijke smaak. Retro scooters zijn erg populair op dit moment, maar je kunt ook voor een sportieve scooter kiezen. Kies je voor retro, kijk dan eens bij het merk Vespa en heb je liever een sportiever model dan zijn de Yamaha scooters misschien wat voor jou. Andere merken zoals Peugeot, Sym of Kymco maken scooters in verschillende stijlen.

Het type

Als laatste wordt er onderscheid gemaakt tussen snorscooters, bromscooters en motorscooters. Als je een motorscooter aan wilt schaffen, dan heb je een motorrijbewijs nodig. Snorscooters zijn het langzaamste en gaan maximum 25 kilometer per uur. Daarom heb je ook geen helm nodig. Bromscooters gaan maximaal 45 kilometer per uur en om die te mogen rijden heb je wel een helm nodig. Let goed op de verkeersborden, want bromscooters mogen niet overal op het fietspad gereden worden.