Een auto importeren uit het buitenland, hoe werkt dat eigenlijk?

Een auto importeren kan heel aantrekkelijk zijn. Hiervoor kunnen verschillende redenen zijn. Misschien is het model auto dat u zoekt in Nederland niet te vinden, of misschien is de auto een stuk goedkoper dan wanneer u deze in Nederland zou kopen. Er zijn verschillende regels en zaken waar u rekening mee moet houden. Automotive import kan dit allemaal aan uw uitleggen.

Iedereen kent het wel. U bent aan het rondrijden, staat er ineens een BMW voor u waarvan u ziet dat deze niet heel nieuw is, maar wel een nieuwe kentekenplaat heeft. Hoe kan dat? Dit komt omdat dit een ingevoerde auto is. Dit wil zeggen dat de auto in dit geval in het buitenland is gekocht, en geïmporteerd is naar Nederland.

Het vinden van een auto

De zoektocht naar de auto begint tegenwoordig vrijwel altijd op het internet.Via de uitgebreide zoekcriteria kunt u vrij eenvoudig een interessante auto vinden. Het moeilijkste komt dan nog, namelijk het telefoneren, en als de auto nog steeds bevalt en uiteraard te koop is, een afspraak maken om deze te bekijken en een proefrit te maken.

Importeren via gespecialiseerde bedrijven

De administratieve afhandeling die bij de inkoop van de auto komt kijken is per land verschillend, en niet overal even gemakkelijk. Er zijn verschillende bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn, en u kunnen helpen met dit traject. Het grote voordeel van het inschakelen van een gespecialiseerd bedrijf is dat u de auto voor uw deur heeft staan, inclusief een kenteken. Echter zit hier natuurlijk wel een prijskaartje aan.

Bij het importeren van een auto moet u hierop letten

– Weet u zeker dat u onderaan de streep voordeliger uit bent?

– Weet u zeker dat de auto niet in Nederland te koop staat?

– Goedkoop betekend vaak ook duurkoop. Als de prijs echt heel veel lager is kan u natuurlijk geluk hebben, maar wees op uw hoede.

– Koop bij voorkeur bij een merkdealer.