De voordelen van een afdekzeil bij het gebruik van een aanhanger

aanhanger verlichting

Gebruik aanhanger

We zijn eigenlijk allemaal wel eens een aanhanger nodig. Hetgeen we willen vervoeren past niet altijd in de auto zeg maar.

Denk aan de zaterdagen. Dan vinden er vaak wel wat klusjes in en om het huis plaats. Of in de schuur. Misschien wordt de tuin wel grondig aangepakt en moet er het nodige groenafval naar de stort gebracht worden.

Of misschien moeten er juist nieuwe planten en struiken gehaald worden bij het tuincentrum om weer aan te planten in jouw tuin.

Maar ook bij het opruimen van een zolder of schuur is het handig om een aanhanger te hebben. Je hebt natuurlijk geen zin om vijftien keer op en neer te rijden als het ook in vijf keer kan.

Maar kan alle vracht zo open en bloot en los op die aanhanger liggen?

aanhanger verlichting

Afdekzeil aanhanger

Er kunnen natuurlijk klussen gedaan worden met de aanhanger waarbij je niet wilt dat je lading nat wordt. Wat te denken van het halen van nieuwe meubels bij de meubelboulevard. Deze meubels kun je prima op de aanhanger vervoeren, maar je wilt ze wel beschermen tegen het weer.

Daarvoor kun je prima een afdekzeil gebruiken. Span deze netjes over de gehele aanhanger, over alle meubels. Zodoende blijven de nieuwe meubelstukken netjes droog.

Een ander voordeel van een afdekzeil over je aanhanger is dat je de lading er wat beter mee op zijn plaats kunt houden.

Denk bijvoorbeeld aan een volle lading met blad uit je tuin die je wilt afvoeren. Doe je hier geen afdekzeil overheen dan is de kans groot dat er veel lading van de aanhanger af waait.

Daarnaast is het ook nog eens verplicht om lading die je vervoerd op een aanhanger af te dekken en goed vast te zetten daar waar nodig. Dit afdekken kan dus met een afdekzeil maar ook met een afdek net.

Aanhanger verlichting

Wat je ook vervoerd, check altijd de aanhanger verlichting. Doe dit voor je eigen veiligheid en voor de veiligheid van de andere mensen die gebruik maken van de weg.

Dus voor je gaat rijden even controleren of je remlichten, het gewone licht en de richtingsaanwijzers het doen.