Checklist verhuizen

Als u ervoor kiest om zelf te verhuizen, volgen hier enkele tips die u moet weten voordat u naar een nieuwe woning verhuisd. Met deze tips van student verhuis service voor verhuizen kom je niet voor onverwachte verrassingen te staan. Laten we ze verkennen.

Weet wat je wilt voor je nieuwe huis

Een checklist verhuizen is best belangrijk. Denk na over welke spullen je wilt achterlaten/laten overnemen door de kopers van je huis. Belastingzaken aanpassen. Een wijziging in uw hypotheeklasten heeft gevolgen voor bijvoorbeeld uw belasting. Controleer het effect van uw veranderende hypotheeklasten op uw belastingstatus en zorg dat u later niet voor verrassingen komt te staan. Werkzaamheden in uw nieuwe huis bepalen. Wat moet er aan het nieuwe huis gebeuren voordat u verhuist? Doe je dit zelf of laat je het doen? Kijk ook naar de isolatie van de woning en vraag eventueel de verkopers naar de energierekening. Zo weet u of u ook nog extra isolatiewerkzaamheden moet of wilt uitvoeren. Bepaal welke stijl u met de renovatie wilt bereiken. Wil je een landelijke of moderne keuken? Kies je voor een parketvloer of een laminaatvloer op de eerste verdieping? Bepaal hoe je huis er na de werkzaamheden uit moet zien en kies hiervoor de benodigde materialen.

Controleer of alles werkt in uw nieuwe huis

Controleer of alle door de huidige bewoners achtergelaten apparatuur functioneert.

Kijk of u recht heeft op huurtoeslag. Bij het huren van een nieuwe woning: kijk of je recht hebt op huurtoeslag. Deze kunt u vinden via de Belastingdienst. Een nieuwe school/kinderopvang/huisarts/tandarts kiezen. Door deze zaken nu te regelen, verkleint u de kans op een wachtlijst en/of het ontbreken van een arts of tandarts in geval van nood. Ook bent u zekerder van een plaats voor uw kind op de school en/of het kinderdagverblijf van uw eerste keuze. Verhuisdozen en ander verhuismateriaal regelen. Hoe eerder je dit doet, hoe eerder je kunt beginnen met het uitzoeken en inpakken van je spullen. Ook kunt u voordelig verhuisdozen huren. Denk ook aan andere verhuisbenodigdheden, zoals verhuisdekens, spanbanden, matrashoezen, verpakkingsmaterialen, witgoed hoezen, meubelhoezen, plakband, een zwarte stift, labels voor de dozen etc