Caravan verkoop aan bedrijven, snel en eenvoudig

Bij caravan verkoop kan het er nogal vermoeiend aan toe gaan. Zo kunnen er zich veel belangstellenden aanmelden, maar kan de verkoop niet afgerond worden. Ondertussen zit je’ opgescheept’ met de caravan en neemt die kostbare ruimte in beslag. Ook de kosten beginnen aan te tikken. Denk bijvoorbeeld aan de APK wanneer het gaat om een caravan ouder dan 3 jaar.

Er staat gelukkig een alternatief gereed

Omdat een caravan eenmaal zo handig uitkomt voor op vakantie of gewoon een weekeindje eruit, is er een grote vraag naar, vooral bij bedrijven. Die gaan op hun beurt dus op zoek naar geschikte caravans. Om het voor zowel de bedrijven als verkopers gemakkelijk te maken, zijn er sites waar voor caravan verkoop beide bij elkaar worden gebracht. Het is niets eens nodig om je daarvoor met de caravan ergens aan te melden. Er wordt alleen gevraagd naar gegevens van de caravan. Daar moet alles aangegeven worden over de staat waar die zich in bevindt. Omdat de beoordeling op afstand plaatsvindt, komt het beter uit om (kleine) defecten eerst te verhelpen. Door een caravan aan te bieden vrij van defecten zullen de bedragen die geboden worden niet alleen hoger komen te liggen, maar zullen ook meer bedrijven hun belangstelling tonen.

Verwacht een marktconforme prijs

De gegevens worden ter beschikking gesteld aan bedrijven en weten die als geen ander hoe de markt voor caravans in elkaar zit. Er zit daar ook wat gezonde concurrentie tussen en leidt dat tot een aangeboden prijs die een weerspiegeling is van de markt. De angst die er soms nog speelt over een te lage prijs is dus niet nodig. Caravan verkoop aan bedrijven heeft verder als voordeel dat ze geen tijd willen verliezen en dus zelf ervoor zorgen dat het papierwerk in orde wordt gemaakt. Het is daarom geen uitzondering dat binnen een dag of twee de caravan verkoop afgerond kan zijn.