BMW chiptuning: Dit moet je weten 

Weet jij al wat BMW chiptuning inhoudt? Het is namelijk een manier om veel meer uit jouw auto te halen dan je in eerste instantie gedacht hebt. Zeker als je zuiniger wilt gaan rijden kun je naar deze werkzaamheden gaan kijken. Je moet dan wel bij een erkend bedrijf aan de slag gaan om er het beste uit te kunnen halen. Een van de bedrijven waar je een afspraak kunt maken voor jouw BMW is EQ Performance. Maar wat houdt chiptuning precies in en welke voordelen kun je eraan behalen? Je leest het in onderstaande informatie. 

BMW chiptuning geeft meer vermogen 

BMW chiptuning is een manier om meer uit het vermogen van jouw auto te halen. Hiervoor worden er aanpassingen gedaan in de motormanagement software. Het vermogen is daarbij niet alleen bij de motor terug te vinden, maar ook bij het koppel vermogen. De software wordt hierdoor met een paar kleine aanpassingen opnieuw geprogrammeerd, zodat de betere prestaties behaald kunnen worden. De computer die de motor aanstuurt, is namelijk voorzien van een bepaalde marge via de fabriek. Deze marge kun je nog gebruiken om meer uit jouw auto te gaan halen, zonder dat hierbij over het limiet gegaan wordt. 

Zuiniger rijden met slechts enkele aanpassingen 

BMW chiptuning doe je echter niet alleen om meer vermogen aan jouw auto te geven. Je kunt namelijk ook gaan kijken naar de besparingen die je op de langere termijn gaat krijgen. Een hoger vermogen zorgt er namelijk ook voor dat je zuiniger kunt gaan rijden. De software zorgt hiervoor, zonder dat je jouw rijstijl volledig aan hoeft te gaan passen. Je gaat merken dat je minder vaak hoeft te tanken op dezelfde ritten. Het rijgedrag wordt enorm verbeterd en je kunt er dus ook meer rijplezier met jouw auto aan gaan behalen.

De juiste kennis is nodig 

Bij BMW chiptuning zal er onder andere gekeken worden naar de luchtfilter. Hiervoor is veel kennis vereist van de techniek onder de motorkap. Daarom kan het alleen door goede professionals uitgevoerd worden. Je wilt immers dat het veilig gaat gebeuren en jouw auto te allen tijde betrouwbaar blijft. Daarom blijft een professional ook altijd binnen de marges die door de fabrikant zijn gegeven. Door over de marge heen te gaan, zal jouw auto niet meer optimaal kunnen presteren en is het de investering niet meer waard. Laat je daarom ook altijd goed adviseren voordat je een afspraak maakt. 

Ervaar het zelf 

Dankzij BMW chiptuning haal je meer uit jouw auto zonder dat het een flinke investering gaat zijn. Het geld dat je in de werkzaamheden investeert, verdient zich op de langere termijn terug doordat je niet meer zo vaak hoeft te tanken. Ook merk je dat jouw auto sneller optrekt en daarbij geen haperingen gaat vertonen. Uiteindelijk kun je er dus alleen nog maar van profiteren en zal jouw voertuig jou veilig van A naar B brengen. Door een afspraak te maken heb je binnen een korte tijd de voordelen tot jouw beschikking. En maak die afspraak vooral bij EQ Performance