Betere bescherming met rolkooi schuim in uw sportauto

Maakt u momenteel al gebruik van rolkooi schuim aan de binnenzijde van uw sportauto? Om de kans op lichamelijk letsel te verkleinen, wordt dit ten zeerste aangeraden. Bij alle evenementen waar competitief gereden wordt met sportauto’s is het al verplicht om een helm te dragen tijdens een racen. Het gebruik van rolkooi schuim is vaak niet verplicht, maar bespaart u veel leed. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij u tegen een andere deelnemer botst. De kans is groot dat u als gevolg van deze klap tegen de beugels in uw sportauto knalt. Een vervelende botsing, die in veel gevallen voor een blauwe plek zorgt!

Niet alleen een botsing met andere voertuigen kan deze blauwe plekken veroorzaken. Ook tijdens het nemen van een bocht kunt u tegen de beugels botsen. In dit geval wordt de botsing veroorzaakt door de zijwaartse krachten die op uw lichaam werken tijdens de bocht. Door gebruik te maken van rolkooi schuim wordt de kans op een blauwe plek op uw armen of benen aanzienlijk kleiner.

Zelf rolkooi schuim in uw auto plaatsen

Het plaatsen van rolkooi schuim over de beugels in uw sportauto is heel eenvoudig. Er zijn verschillende webwinkels waar u het rolkooi schuim kunt bestellen. In veel van deze webwinkels wordt het schuim zelfs in meerdere kleuren aangeboden. Het is logischerwijs verstandig om voor een kleur te kiezen, die aansluit bij de kleur van uw sportauto. Zo valt het schuimrubber minder op en behoudt uw sportauto z’n sportieve uitstraling!