Beginnen met motorrijden? Misschien is deze motor iets voor jou.

Misschien is het iets wat je al jaren wilde en uiteindelijk bent gaan doen. Het behalen van je motorrijbewijs. Als je het pasje eenmaal in je zak hebt begint het te branden en kun je eigenlijk niet wachten totdat je je eigen motor hebt. Dat is logisch. Maar voordat je je motor aanschaft, moet je wel even goed onderzoek doen. In dit artikel zullen we je een paar motoren voorschotelen die perfect zijn voor beginners om je een beetje op weg te helpen.

Voordat je gaat kopen

Voordat je een motor gaat kopen is het belangrijk om een aantal zaken te overwegen. Namelijk, hoe ga je hem vooral gebruiken en wat welke eigenschappen hebben jouw voorkeur. Elke motor is anders, dat zal je waarschijnlijk wel weten. Als je lange afstanden wilt gaan maken zal een motor waar je meer rechtop zit beter voor jou zijn dan een racemotor. Daarnaast is een naked bike vaak minder geschikt omdat je veel last zal hebben van de wind als je lange afstanden wilt gaan maken. We zullen enkele motoren aandragen die goed zijn voor beginners en voor wat voor soort motorrijder ze geschikt zijn.

Suzuki SV650

Hoewel dit misschien niet de eerste Suzuki motor is waar je aan zult denken voor een beginner. Is een Suzuki SV650 een erg goede fiets om het op te leren. Het voordeel van deze motor is dat je er niet snel op uitgekeken zal zijn, want het vermogen van deze motor blijft verrassen. Deze motor heeft daarnaast een hoop hulpmiddelen, die als beginner erg fijn zijn. De manier waarop de kracht van de motor wordt overgebracht is erg beginner vriendelijk, maar je hebt tegelijk toch een erg sportieve motor. De motor zou als allround gezien kunnen worden want presteert zowel op de snelweg als in de stad erg goed.

Yamaha V-Star 250

Deze motor heeft een erg fijne zithouding en ligt laag bij de grond. Het vermogen van deze motor ligt laag dus hij zal je niet snel verrassen erg fijn als je begint met motor rijden. Zoals veel Yamaha motoren is deze motor erg licht opgebouwd, wat ervoor zorgd dat hij lekker wendbaar is. De V-twin is erg betrouwbaar en zal bijna nooit afslaan. Kortom, deze motor is geen snelheidsduivel, maar een prima keuze voor als je wilt beginnen.